Ensi viikolla on käsillä se hetki, jolloin lehtipuut – etenkin koivut – erottuvat vaalean vihreinä maisemassa. Tämä väritys kestää tavallisesti pari viikkoa, mutta voi hyvinkin olla, että tänä keväänä vaalea sävyä on tarjolla lyhyempi jakso. Syynä tähän olisi otaksumani mukaan ensi viikolle ennustetut poikkeuksellisen lämpimät päivät. Ei ole lainkaan tavatonta, että toukokuussa päivälämpötilat nousevat yli 20 asteen. Tavallisimmin tämä hetki on toukokuun viimeisellä viikolla. Uskon, että monet meistä muistavat vielä auvoisia kouluaikoja, jolloin tavoitteena oli, että opettaja saataisi suostuteltua pitämään tuntia ulkoilmaan. Toisinaan tämä onnistui, mutta ei tokikaan aina. Nyt hivenen varttuneempana ymmärrän hyvin, että opettajistakin oli pitkän kevätlukukauden lopulla varmasti mukava ajatus päätä hivenen irti koulun arjesta.

Eilen pelattiin perinteinen kevätkunto scramble. Tällä kertaa jokaiselta pelaajalta piti ottaa peliin vähintään viisi avausta. Kyseessä oli siis lempeämpi versio aikaisemman kuusiavausta / pelaaja verrattuna. Mukavaa oli näinkin, eikä ihan yhtä paljon ollut tykytystä ohimolla. Kisa pelattiin peräkkäislähdöille. Saattaa olla, että ravintola pärjää paremmin lounaan tarjoilussa perinteiseen yhteislähtökisaan verrattuna. Samalla on myös niin, että kaikki joukkueet pelaavat kentän samanlaisena s.o. väylät samassa järjestyksessä.
Poikkeuksellisesti pelattiin niin, että kukin joukkue pelasi omassa lähdössään. Tähän osasyynä on se, että monilta osin oivallinen gamebookin kisasofta ei päästä samaan lähtöön yli neljää pelaajaa. Nyt olisi ollut kuusi. Varmaankin olisi ollut mahdollista virittää manuaalisesti peli niin, että vaikka gamebookin lähtöaika oli 9:40 niin samaan lähtöön olisi ollut mahdollista pakata sekä 9:30 ja 9:40 lähdöt. Gamebook kyllä kertoo kisan kuluessa, mikä on tilanne, mutta saman lähdön sisäinen kilvoittelusta ei päästä nauttimaan. No – ehkä ensikerralla. Vaikka ryhmässä nyt toimittiin itse merkkareina, ei alle 18 lyönnin tuloksia syntynyt, eikä albatrossejakaan tainnut kirjautua. Voinemme olettaa, että kaikki pelasivat sääntöjä noudattaen. Golf onkin ihan höpsöä hommaa, jossa tulokset kirjataan todellisuutta paremmiksi. Enkä usko, että pallon potkintaa parempaan paikkaan olisi esiintynyt, vaikka tulokset olivatkin erinomaisen hyviä.
Kenttä alkaa olla erinomaisessa kunnossa. Kiitokset kenttäporukalle ponnistelusta. Hyväkuntoisella kentällä on ilo pelata. Toinen suuri ilonaihe on se, että olemme saaneet seuraan paljon uusia jäseniä. Jatketaan samaan mallin reippaalla ja rennolla meiningillä. Silloin kaikilla on hauskaa.

X