Seniorit

Senioritoimikunta vuonna 2021

Puheenjohtaja
Jukka Paakki
0500 852368, jukka.paakki@cs.helsinki.fi
Facebook: Jukka Paakki (Helsinki)

Muut jäsenet
Reijo Lahtinen, Sirkka Peltokorpi, Pentti Pulkkinen, Juha Rautiainen, 
Päivi Rinne, Leila Terkomaa

Senioreiden toimintasuunnitelma 2021

Talvi- ja kesäharjoittelu

Senioreiden talviharjoittelu järjestetään pro Nino Di Lucan (Nordic Golf Academy) vetämänä Espoon Golf Areenassa. Talvikurssi sisältää kymmenen harjoituskertaa (1 tunti) omakustannushintaan.

Omakustannushintainen kesäharjoittelusarja pyritään järjestämään Hills by GoGolfin harjoitusalueella. Lisäksi pyritään jatkamaan senioreille erikoishintaan annettavaa 9 reiän peliopetusta (1-3 oppilasta per ryhmä).

Kauden avausilta

Huhtikuun lopussa järjestetään klubitalolla senioreiden kauden avausilta. Tilaisuudessa käydään läpi kauden ohjelmaa, ja siihen kutsutaan uuden kenttäyhtiön edustaja kertomaan vuoden 2021 yleisistä näkymistä.

  Senioreiden kuukausikilpailut

  Kuukausikilpailut pelataan touko-syyskuun alussa, yleensä torstaisin alkaen klo 9.30. Kilpailut pelataan peräkkäislähtöinä 3-4 hengen ryhmissä. Yksi kuukausikilpailuista pyritään järjestämään Kurk Golfissa.

  Kilpailut pelataan tasoituksellisena pistebogeyna ja tasoituksettomana lyöntipelinä (scratch) erikseen naisille ja miehille. Kaikissa sarjoissa voittajaksi julistetaan eniten sijoituspisteitä (20-19-18-…) kerännyt pelaaja, ottamalla huomioon kolmen parhaan osakilpailun pisteet. Tasatilanteissa ratkaisee kaikkien osakilpailujen parempi pistesarja. Jokaisessa osakilpailussa palkitaan kolme parasta sekä naisten että miesten pistebogey-sarjassa ja erikoiskilpailun voittaja. Lisäksi arvotaan yksi kannustuspalkinto kaikkien paikalla olevien osallistujien kesken.

  Muutoksena edellisiin vuosiin yli 70-vuotiaat miehet (M70) voivat halutessaan pelata sinisiltä lyöntipaikoilta. Tällöin he ovat mukana osakilpailun erikoiskilpailussa, arvonnassa ja miesten pistebogey-sarjassa mutta eivät miesten scratch-sarjassa.

  Lisäksi pelataan lokakuun alussa Senior Everybody (tasoituksellinen pistebogey) yhdessä sarjassa. Jokainen kilpailuun osallistuja tuo palkintopöytään noin 12 euron arvoisen palkinnon. Palkinnot noudetaan paremmuusjärjestyksessä. Itse kilpailu on pelaajille maksuton, ja heille tarjotaan lounas.

  Naiset vs. seniorimiehet

  Seuran naisten ja miessenioreiden välinen taisto järjestetään kolmannen kerran. Pelimuotona on aikaisempina kertoina ollut pistebogey täysin tasoituksin, mutta tällä kerralla sitä voisi muuttaa. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta. Jokaiseen peliryhmään pyritään saamaan sekä naisia että miehiä.

  Joukkueiden lopputulokseen otetaan mukaan sopiva ja tasapuolinen määrä naisten ja miesten parhaita tuloksia sekä lisäksi erikoiskilpailuista jaettavat bonuspisteet. Kisassa ei jaeta perinteisiä paras tulos -palkintoja vaan tsemppipalkintoja yllättävistä suorituksista tai kovasta yrityksestä. Seniorimiehet puolustavat (niukkoja) voittoja vuosilta 2019 ja 2020.

  Seniori-scramble / Yölintu

  Vuoden tauon jälkeen järjestetään Yölintu iltahämärissä juhannuksen maissa. Pelimuotona on kahden tai kolmen hengen scramble. 

  Senioreiden kutsukisa

  Vuoden tauon jälkeen palaa ohjelmaan myös parikilpailu, jossa tarkoituksena on, että joukkueen toinen pelaaja on seuran oma seniori ja toinen pelaaja hänen kutsumansa seniorivieras (ei HSGC:n jäsen). Myös seuran omat senioriparit voivat osallistua. Pelimuotona on best ball (pistebogey) täysin tasoituksin: joukkueen kumpikin pelaaja pelaa omaa palloaan ja pitää omaa tuloskorttiaan, ja joukkueen tulokseksi otetaan kultakin väylältä pelaajien parempi tulos. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta.

  Lyöntipelimestaruuskisat

  Senioreiden lyöntipelimestaruuskisat järjestetään omana viikonloppunaan erillään seuran yleisistä mestaruuskisoista. Kilpailu pyritään järjestämään sarjoissa N50, N60, N65, M50, M60 ja M70.

  Jos jonkin ikäryhmän kilpailuun ilmoittautuu vähemmän kuin kolme kilpailijaa, peruutetaan kyseisen ikäryhmän kilpailu ja kilpailijat siirretään automaattisesti edelliseen ikäryhmään.

  Reikäpelimestaruuskilpailu

  Kilpailu pelataan 2/3 tasoituksin reikäpelikaavion mukaisesti yhdessä sarjassa touko-elokuussa. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta. Kilpailun johtaja sijoittaa pelaajat reikäpelikaavioon, ja peliparien pitää sopia ja järjestää ottelunsa kullekin kierrokselle määrättyyn takarajaan mennessä. Kenttä (Hill Course tai Valley Course) on peliparin sovittavissa.

  Kilpailu on maksuton.

  Seniorien seuraottelut

  Odotamme vuorotteluperiaatteen mukaisesti kutsua Espoon Golfseuran, Gumböle Golfin ja Kurk Golfin senioriyhdistyksiltä, ja itse isännöimme Nordcenter Golf & Country Clubin ja Vihti Golfin seniorien vierailua. Joukkueiden koko on yleensä 12 pelaajaa, ja lopputulokseen otetaan mukaan sovittu määrä parhaita tuloksia (yleensä 8). Hill Siden kotiotteluissa joukkueissa on 12 pelaajaa; vähintään 4 naista ja vähintään 4 miestä.

  Suomen Golfliiton toimintaan osallistuminen

  Osallistumme Uudenmaan alueen golfseurojen (UAS) seniorien reikäpelicupiin. Vuosina 2019-2020 Hill Side pelaa samassa alkulohkossa Master Golfin, Nordcenter Golf & Country Clubin ja St. Laurence Golfin kanssa. Kaudella 2020 pelaamme kotona Masteria ja Nordcenteriä vastaan ja vieraissa St. Laurencea vastaan.

  Joukkueissa on yksi nainen (tarkka tasoitus enintään 32) ja kaksi miestä (tasoitus enintään 24), joita voi vaihtaa eri otteluihin. Kaikki ottelut pelataan 3/4 tasoituksin. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta (tai vastaavilta). Peliparit: naiset keskenään, suuremman tasoituksen miehet keskenään, pienemmän tasoituksen miehet keskenään. Joukkueet sopivat keskenään pelijärjestyksen. Jos järjestyksestä ei päästä sopimukseen, päättää sen kotijoukkue.

  Alkulohkosta menee jatkoon eniten pisteitä kerännyt joukkue. Mikäli kaksi parasta joukkuetta päätyy tasapisteisiin, ratkaisee ensin (1) keskinäisen ottelun tulos, sen jälkeen (2) keskinäisessä ottelussa voitettujen reikien määrä, (3) pienemmällä tasoituksella pelanneen miesparin voitetut reiät, (4) suuremmalla tasoituksella pelanneen miesparin voitetut reiät, (5) naisparin voitetut reiät ja viimeiseksi (6) arpa. Mikäli kolme tai neljä parasta joukkuetta päätyy tasapisteisiin, ratkaisee jatkoon menijän ensin voitettujen reikien määrä ja sen jälkeen arpa.

  Neljännes- ja semifinaalit pelataan pudotuspeleinä kummankin joukkueen kotikentällä yhteistuloksen ratkaistessa. Finaali pelataan UAS:n hallituksen sopivaksi katsomalla neutraalilla kentällä (ei finaalijoukkueiden kotikentillä).

  Kaikki UAS-reikäpeliottelut ovat pelaajille maksuttomia.

  Golfmatkat

  Kaudella 2020 järjestimme Peuramaa Golfin senioreiden kanssa yhteisen omakustanteisen kesäretken, jonka yhteydessä pelattiin perinteinen Hopeisen Peuran metsästyskisa. Kaudella 2021 Hopeisen Peuran järjestysvuoro on Hill Siden senioreilla, ja se voitaisiin yhdistää jälleen kesäretkeen.

  Hopeisen Peuran metsästyskisa on kaksipäiväinen: 1. kisapäivänä pelimuotona on pistebogey täysin tasoituksin ja 2. päivänä lyöntipeli joko tasoituksettomana tai tasoituksellisena. Pelaajan lopputulos saadaan vähentämällä 2. päivän lyöntipelituloksesta 1. päivän pistebogey-tulos. Naiset pelaavat punaisilta ja miehet keltaisilta lyöntipaikoilta (tai vastaavilta).

  Kansalliset kilpailut

  Hill Siden senioreita kannustetaan osallistumaan senioreiden kansallisiin kilpailuihin, kuten henkilökohtaisiin ja joukkue-SM-kilpailuihin, Haastajatourille ja Aluetourille. Niiden järjestämisestä vastaa Suomen Golfseniorit ry, jonka kotisivulta löytyy runsaasti eri ikä- ja tasoitusryhmille tarjolla olevia kisoja.

  Seuran muu toiminta

  Senioritoimikunnan järjestämien tapahtumien lisäksi seniorit voivat osallistua kaikkiin seuran yleisiin tapahtumiin ja kilpailuihin. Niistä tiedotetaan seuran kotisivulla ja  kilpailukalenterissa.

  Niiden seuran seniorien kunniaksi, jotka täyttävät vuoden 2021 aikana korkeita pyöreitä vuosia (80, 90), pyritään järjestämään erityinen juhlakisa.

  Lisää senioreita pyritään houkuttelemaan mukaan seuran toimintaan lahjoittamalle ensimmäistä kertaa senioritapahtumiin osallistuville senioritoimikunnan kannustuspalkinto.

  Tiedotus

  Senioritoimikunnan kilpailuista, tapahtumista ja muista kuulumisista kirjoitetaan blogeja senioritoimikunnan omille sivuille, seuran kotisivun Ajankohtaista-palstalle ja Facebookiin Hill Siden golfarit -ryhmään. Senioritoimikunnan sivuilla ylläpidetään seniorien toimintasuunnitelmaa ja senioritoimikunnan kokoonpanoa. Lisäksi seniorien tapahtumista ja matkoista yms. tiedotetaan paperilla klubitalon ala-aulan ilmoitustaululla.

  Senioreiden alustava tapahtumakalenteri 2021

  04. Kauden avausilta

  Seuraottelut

  Hill Side – Nordcenter
  Hill Side – Vihti Golf
  EGS – Hill Side
  Gumböle – Hill Side
  Kurk – Hill Side

  UAS:n reikäpeli-cup
  Hill Side – EGS
  Hill Side – HanGolf
  Hill Side – Ringside