Jokin aika sitten pelattiin Finnish Tourin (FT) kisa Valleyn puolella. Olemme varmaankin kaikki huomanneet, että raffit ovat hiukan pidentyneet kisakentällä ja leikkuut kaventuneet. Aikalaistodistajan kertomana tiedän, että FT-kisan muuan pelaaja moitti raffien pituutta sattumalta kenttämestarillemme Mikelle. Mikke totesi tälle taitavalle pelaajalle, että pallosi on 70 metriä vinossa. Ei siis ole ihme, että se on pitkässä heinässä. Näinhän se menee. Hyvän pelaajan tunnistaa siitä, että pallo pysyy väylällä.

Nooh – sitten olemme me tavalliset pelaajat. Meidän pallomme on aina mennyt ja on aina menevä sinne minne se haluaa. Joskus käy niin, että pelaajan ja pallon taho yhtyvät ja pallo on hyvin pelissä. Aina niin ei kuitenkaan käy. Siksi harras toiveeni onkin, että kenttää pitkän raffin leikkuilla helpotettaisi meille tavallisille palaajille sopivammaksi. On harmillista, että pallo katoaa pitkään heinään, vaikka kaikki näimme, että noille main se meni. Ei löydy. Harmittaa. Kisakenttänä olleen Valleyn lisäksi myös Hillille on syntynyt tällainen kurja kohta. Väylän 15 oikeassa reunassa oleva ”slaissiaukkoon” on kasvanut pitkä heinä, joka on jäänyt leikkaamatta. On toki niin, että peli nopeutuu, jos emme mene palloa pitkästä heinästä etsimään (vaikka toki toivorikkaina menemme ja pettyneinä siltä palaamme). Enemmän peli nopeutuisi sillä, että kyseisen paikan pitkä heinä leikattaisi matalaksi.

Kenttämestarin homma on vaativa jobi. Meitä neuvojia riittää ja omissa porukoissakin on varmasti aikalailla kokemuksen tuomaan ”varmaa tietoa”. Kuitenkin itse ajattelen niin, että olisi kaikkien kannalta mukavampaa, jos leikkuita suunniteltaisi niin, että pallon pyydystävää pitkää heinää olisi vähemmän. Tämä siis kainona tavallisen pelaajan toivomuksena.

Aika näyttää, onko tällaisella vaatimattomalla toiveella menestymisen edellytyksiä. Tiedän, että organisaatiossa on myös niitä, joiden mielestä pelaajien toiveiden toteuttaminen on väärä ratkaisu. Toivon hartaasti, että tämän mielipiteen vallassa oleva ”johtaja” ei edustaisi koko yhtiön periaatteita.

Sattumalta tapasin Hasse W:n tiistain klubin ovella. Kehui hänelle, että monet asiat ovat hienolla mallilla – erityisesti cädärin ja ravintolan toimintaote pelaaja ensin hengessä. Hasse totesi, että Hilli on yhtiön uusi standardi. Täällä asiat toimivat. Hyvä niin. Tästä olen samaa mieltä. Tänäänkin kenttä oli loistavassa kunnossa ja rankan sateen jäljet näkyivät vain bunkkereiden valumaurina. Tiedän niidenkin tulevan kuntoon tuota pikaa.

Kunpa vielä saataisi pitkää heinää paremmalle tolalle niistä paikoista, johon tavallisen tunarin pallo helposti päätyy.

X