FT-kisasta lähtien Valleyn väylien väliset raffit ovat ollet pitkän heinän vallassa. Visuaalisesti muutos on hyvän näköinen. Tavalliselle pelaajalle pitkä heinä tietää varsin usein tuskaa. Pallo katoaa heinikkoon, vaikka kaikki näimme mihin se meni – tai ainakin luulimme nähneemme. Harmillista. Tällaisilla olosuhteilla saattaa hyvinkin olla pelaajia vähentävä vaikutus. Näin muistelen aikaisemmin ainakin käyneen. Ei ole nimittäin ensimmäinen kerta, kun Valleyn puolella raffit ovat saaneet rehottaa. Taitavat pelaajat eivät tästä kärsi, mutta meille tavallisille aiheutuva harmi on ilmiselvä. Eihän kukaan koita lyödä 40 metriä vinoon, mutta siksi juuri olemme tavallisia pelaajia, että pallomme väistämättä päättävät ottaa oman suuntimansa meidän toivomuksistamme piittaamatta.

Asiantuntijataholta esitettiin myös arvio, että onkohan kyseessä valmistautuminen Punk(ki)festivaaleihin. Pahuksen viheliäinen punkki, nimittäin kirjallisuuden perusteella viihtyy pitkässä heinikossa. Minulla ei bägissäni ainakaan vielä ole vakiovarusteena punkkipihtejä. Eikä muuten tulekaan. Toivottavasti sellaiset kuitenkin klubilla on, siltä varalta että punkinpoistoensiapua joskus tarvittaisi. Ohjeita punkin pureman varalta.

Vaivasta toki päästäisi hikisellä ahkeroinnilla leikkaamalla pitkäksi kasvatetut raffit matalammiksi. Pelinopeus ehkä paranisi ja palloja katoaisi vähemmän. Yrmyjen ilmeiden määrä vähenisi ja iloiset ilmeet palaisivat pelaajien kasvoille. Ainahan voi toivoa …

X