Toukokuun alusta lähtien ruutua ja herttaa eli entistä Valley kenttää on pelattua kahtena erikseen varattavana 9 reiän kokonaisuutena. Kentän peluuttamisesta päättää gogolf, kuten hyvin tiedämme. Oma kokemukseni toiminnasta on tähän asti ollut varsin myönteinen. Kuulin murheekseni, että Patjaksen Petsku on siirtymässä gogolfista toisen työnantajan palvelukseen. Toivon hartaasti, että tämä muutos ei tarkoita sitä, että hienosti käynnistynyt yhteispeli pelaajien yhteisön ja operaattorin välillä tästä muutoksesta kärsi. Sellaisestakin kehityskulusta meillä on kokemusta – viimeinen vuosi K-linjan valitsemilla toimijoilla ennen HillyBillyn vuosia, jätti pahan jälkimaun. En kuitenkaan usko, että niin olisi nyt käymässä.

Entä sitten punaisten peluuttaminen. Kun Valley aikanaan täydennettiin 18 reikäiseksi pelijärjestys oli aluksi nykynimillä Hertta – Ruutu. Se käännettiin toisin päin eli asentoon Ruutu – Hertta siksi, että saataisi ravintolan palvelut sopivasti reikien 9 – 10 välille. Pelillisesti olen itse sitä mieltä, että Hertta – Ruutu sopisi paremmin. Olisi helpompi ysi ensin ja haastavampi jälkimmäisenä.

Kauden alussa kenttää pelattiin totuttuun tapaan ruutu ensin ja hertta perään. Toukokuun alussa peluutus muuttui niin, että kummallekin yhdeksän reiälle varataan oma lähtöaika. Kumpikin ysi on nopeasti pelattavia ja neljän ryhmä selviää niistä normaalilla pelillä noin tunnissa ja kolmessa vartissa. Varausjärjestelmä on laadittu niin, että lähtöaikojen minimiero on kaksi tuntia.

Ohjeet siitä, miten toimitaan, jos ensimmäiset yhdeksän reikää sujuvat ennakkoon arvioitua nopeammin tai jos näyttää siltä, että toisen ysin tiille ei kentän hitaudesta johtuen jostain syytä ehdi, ovat vielä varmaankin pohdittavina. Tuntuisi järkevältä ja luontevalta, että jos ryhmä pelaa alle kahdessa tunnissa ja seuraavan ysin tii on vapaana, niin peli jatkuisi saman tien. Lähtöaikaa odottelemaan jääminen olisi aika erikoinen sääntö.

Aikaisempina vuosi on cädäristä voinut kysyä, voiko lähteä ensin takaysille eli Hertalle. Lähtöaikojen käytön perusteella on aika helppo arvioida, onko takaysille jäänyt sopivaa aikaikkunaa suoraan Hertalle lähtemiseksi. Niinhän peluuttaminen voisi nytkin sujua. Tämä on kuitenkin asia, johon gogolfin ammattilaiset varmasti löytävät parhaat toimintamallit. Luotan paljon heidän ammattitaitoonsa ja erinomaiseen palveluasenteeseensa.

X