Matti Kokkinen

Maailman kentillä on usein jokin väylistä erityisstatuksella ”signature hole”. Minulla on mielessä kaksi kandidaattia kummallekin kentällemme.

Hillin puolella väylä 9 jää lähtemättömänä mieleen etenkin silloin, kun taustan pellolla on rypsiä kasvamassa. Maisema on melkein kuin van Goghin maalauksesta. Ja toinen merkillepantava ominaisuus on se, että kyseessä on melko lyhyt par 5, joka kuitenkin houkuttelee avauksessa yrittämään vähän tavallista pidemmälle ja kuten tiedämme, sehän johtaa usein ennemminkin vähän tavallista leveämmälle. Toinen kandidaatti nimikkoväyläksi on Hillin väylä 17. Väylä on kaunis, eikä kovin vaikea, mutta niinpä vaan Kallea on kutsuttava aina silloin ja tällöin avuksi ja onpa jokunen pallo päätynyt vesiesteeseenkin.

Valleyllä heti ensimmäinen väylä on mainio. Koko etulenkki on näkösällä. Korkeuseroa taitaa olla toistakymmentä metriä ja lampi vaanii oikealla. Mieto slice kastuu varmasti, mutta tarmokas kierre saattaa päätyä lammen oikealle puolelle. Sieltä tarvitaankin jo herkät kädet helpon PARin tekemiseen. Toinen tarjokas on Valleyn väylä 14. Pelikirja on selkeä, mutta syystä tai toisesta kakkoslyönnin pieni prässi vie pallon vasemmanpuoleiseen greenibunkkeriin.

Tänään 29.12.2020 on ennusteeni mukaan enää 107 yötä nukuttavana siihen, että kenttämme taas aukeavat. Tarkastelin accuweatherin pitkää sääennustetta ja sen mukaan meillä on tiedossa muutamia talviviikkoja helmikuussa. Pitkät ennusteet ovat toki aina varsin epävarmoja, mutta kuitenkin. Kuten nuoruudestamme muistamme, kentän talvehtimiselle hankalinta on se, jos viheriöille pääsee syntymään jääpeite. Jääpoltteen vaara on silloin ilmeinen. Muistelen, että korret kestävät noin 70 – 90 päivää huonoissa olosuhteissa. Toistaiseksi ei tällaista vaaraa ole ja jos ennusteeni on edes ”siellä päinkään” niin ei näyttäisi ehkä olevan tulossakaan.

Päivä on pidentynyt jo talvipäivänseisauksesta 8 minuuttia ja vuoden viimeisenä päivänä myös aamuinen auringonnousuaika alkaa aikaistua. Hitaasti mutta varmasti. Oikein hyvää vuotta 2021 – valoa kohden.

X