Vuosien kuluessa minulla on ollut hieno tilaisuus tutustua oivallisiin kenttämestareihin. Kentän hoitaminen on tarkkaa työtä. Niinhän hoitotyö aina on. On ymmärrettävä, miten hoitotoimilla voidaan olemisen edellytykset ylläpitää ja niitä myös parantaa.

Olenko jotain kentänhoitoon liittyviä taitoja omaksunut. Niin ei voi sanoa. Ymmärrän sen, että irti lyöty divotti on palautettava paikalleen. Ja senkin, että divotin palauttamiseen on aikaa kelistä riippuen tunnista päivään. Tämä tarkoittaa siis sitä, että on oikein ja järkevää korjata kaikki lyöntijäljet, jotka kierroksella huomaa. Joskus aamukierroksella saattaa näyttää siltä, että illan viimeiset pelaajat ovat olleet varsin väliinpitämättömiä, kun divotteja on paljon lyöntijälkien vieressä. Linnuilla on tapana käydä kääntelemässä kuivuneita divotteja evästä etsiessään. Kyse ei siis aina ole piittaamattomista pelaajista.

No – se ainoa asia, jonka olen kenttämestareiltamme mieleeni painanut, on se, että ruohon kasvu alkaa silloin, kun koko vuorokaudeksi keskilämpötila nousee yli +4,5 asteen. Tänään aamulla kello 6:00 mittari näytti ulkolämpötilaksi 5,3. Nyt on varmaa, että ruoho jo kasvaa. Hyvä juttu.

X