Loistava säät suosivat meitä golfareita. Totesin Valleyn (punaiset) auetessa pääsiäisenä, että kentän avaustumisennusteeni oli 6% pessimistisen puolella. Kun Hill (mustat) aukesi pelattavaksi eilen 16.4. niin voin olla marraskuussa syntyneeseen ennusteeseen kovinkin ylpeä. Silloin arvelin, että pelaamaan päästään 15.4. Aikaa kentän aukeamiseen oli tuolloin pitkälti yli sata päivää. Ennusteen erhes Mustien osalta oli lopulta vain yksi päivä. Aikalailla nappiin osui ennuste.

Uusi varausjärjestelmä on herättänyt kummastusta. Nyt kun olen sitä itsekseni jonkin kerran käyttänyt, niin eipä se lainkaan hassummalta tunnu. Syy vaihdokseen on varmaankin se, että nexgolf tai golfbox eivät olisi tainneet taittua useamman kentälle tehtäviin varauksiin. Nice to know infromaatio tasoituksista ei ole tässä järjestelmässä tarjolla – senkin tiedon sinne voi toki laittaa omalta kohdaltaan, mutta arvo ei päivity automaattisesti. Uskonpa, että tälläkin hyvin pärjäämme, mutta pientä treenailua se ehkä vaatii.

Tänään pääsin ensikertaa mustille (Hill). Onpa kenttä talvehtinut mainiosti ja viime vuosien ponnistelut tuottavat nyt loistavaa tulosta. Myös viime syksyn huoltotoimet ja tämän kevään trimmaus ovat osuneet nappiin. Suuret kiitokset Mikelle joukkueineen erinomaisesta työstä. En ei puutu kuin omien piilevien taitojen puhkeaminen kukkaan.

Toivoa on myös etäisyysmerkkien saamisesta kentälle. Ikiaikaiset ampparit ovat kyllä jossain määrin syöpyneet muistikuviin, mutta olisihan tietenkin varmempaa, jos paalut olivat paikallaan. Itse kyllä jossain määrin pidänkin vaistogolfista. Meitä vanhakantaisia, joilla ei ole omia mittausoptiikoita bägissä, on enkä lopulta kuitenkin vielä enemmistö. Ja meille kentän mittamerkeistä on iloa ja apua, vaikka toden sanoakseni ainakin oma lyöntipituuden kontrolli ei ole vielä tälle kaudelle ilmiintynyt. Vaihteluväli on kovin suuri.

Niin tai näin. Molemmat kentät ovat mainiossa kunnossa. Kannusta kaikki pelaamaa. Golf on erinomaisen sopivaa liikuntaa ikään tai sukupuoleen katsomatta.

PS.
Näyttä siltä, että hiukan vitsillä heitetty arvio siitä, että punaiset saattaa olla Eclecticissä punaisella 29.4. mennessä ei enää näytäkään mahdottomalta saavuttaa. Taitaa olla niin, että enää puuttuu viisi (5) birkkua.

X