Golfarille talvi on haastava. Kesällä liikuntaa tulee golfkierroksista varsin näppärästi. 40 kierrosta tarkoittaa käytännössä noin 400 kilometrin kävelylenkkiä. Hill Sidestä Jyväskylään ja vielä hyvän matkaa takaisinpäinkin.

Talven lähestyessä ja kenttien sulkeutuessa tilanne muuttuu. Reippaimmat golfarit löytävät aika nopeasti hiihtoladut – vaikka taivaalta ei lunta vielä olekaan tullut, niin viime vuoden varastoista sitä saattaa jossain olla hiihtopaikaksi asti. Laduistahan ei enää välttämättä ole kyse, kun aika monet hiihtävät vetelevät sujuvasti vapaalla tyylillä eli luistellen.

Toki näin hiihtokauden alussa saattaa vastassa olla tilanne, että hiihtopaikalle on kertynyt aika lauma oman elämänsä thomaswasbereitä, joka tietenkin johtaa jos ei nyt aivan käsirysyyn niin ainakin kaaokseen. Tästäkin toki selvitään. Innokkaat hiihtävät ovat varsin verrannollisia innokkaisiin golfareihin. Heti kun baanaan on tarjolla, niin sinne.

Entä me muut. Joka viikkoon pitäisi saada sopiva annos liikuntaa. Jos ei muuta keksi, niin vähintään puolen tunnin kävelylenkki on paikallaan. Nohevimmat löytävät itsensä liikuntasaleilta tai vaikka keilaamasta. Vaihtoehtojahan talviajan sisälajeille on aika runsaasti. Myös golfiin liittyviä sisäharjoittelupaikkoja on useampi. Tarjolla on niin rangen kaltaista pressuun lyömistä kuin simulaattorissa pelin omaista karkelointia.

Niin tai näin – liikkuminen on aina hyvästä. Ryhtykäämme asiaan.
PS
ennusteen mukaan on enää 145 yötä nukuttavana siihen, että kenttä aukeaa talven jälkeen

X