Miellä on kaksi mukavaa kenttää – Hill (mustat) ja Valley (punaiset). Hill on kenttänä kokeneempi. Se saatiin käyttöön saman tien 18 reikäisenä. Samalla Valleyn puolella avautui 9 reikäinen kenttä – nykyiset väylät 1 (oli silloin nro 2 ja tii oli nykyisen kympin ja kakkosen välissä), kakkonen, kolmonen, ysi, 10, 11, 12, 17 ja 18. Hill oli kiinnostavampi vaihtoehto, koska se oli 18 reikäinen ja ehkä myös hiukan Valleya helpompi.

Valley laajennettin 18 reikäiseksi. Päätös laajennushankkeeseen ryhtymisestä tehtiin sittemmin konkurssiin ajetun yhtiön yhtiökokouksessa 29.9.2009. Uutta 18 reikäistä Valleya päästiin pelaamaan 2011. Kenttä osoittautui layoutiltaan onnistuneeksi ja haastaa pelaajia hieman Hilliä enemmän.

Valleyn pelaajamäärät eivät tavoittaneet Hillin suosiota. Ehkä merkittävin syy tähän oli se, että Valleyn raffien annettiin kasvaa vallattomasti. Perus ongelmana on se, että Valleyn väylät on tehty entisille pelloille ja niinpä heinä kasvaa siellä erittäin pontevasti. Pitkät raffit raunioittivat kierrosmääriä entisestään. Kauden lopulla oivallettiin, että nopeampien kierrosaikojen varmistamiseksi sekä vinoon lyötyjen pallojen löytämisen helpottamiseksi pitkistä raffeista on luovuttava.

Jostain syystä taitaa olla niin, että vanhoja erheitä on helppo toistaa. Oma kotikenttäni on ollut Hillside kentän aukeamisesta lähtien. Meillä on ollut toinen toistaa parempia kenttämestareita alusta lähtien. HillyBillyn kahta kautta lukuun ottamatta kukin on vuorollaan antanut raffien rehottaa ainakin hetken aikaa. Joillakin pitkien raffien pelaajamääriä vähentävän vaikutuksen huomaamiseen on mennyt pidempi aika, jotku ovat sen huomanneet nopeammin. Leikkuutöissä saavutettu säästö ei kata kierrosmäärien laskusta johtuvaa tuottojen laskua. Yleensä on aina palattu siihen, että raffit eivät rehota ja peli sujuu.

Pidän Hillistä siksi, että se on ehkä hiukan Vallya helpompi. Mutta tosi paljon myös Valleystä, joka haastaa pelaajaa ehkä hiukan enemmän. Silloin kun haastetta lisätää pitkillä raffeilla, ei minun taidoillani oli mukava Valleyllä pelata. Jos pitkistä raffeista päästään eroon, useimmat pelini tulevat olemaan Valleyllä, mutta siihen asti, kun raffi rehottaa, ei minulla (harmikseni) sille puolelle taida olla asiaa. Mieluummin pelaan toistaiseksi Hillin puolella.

X