Lyhyt kertaus kentän historiaan

Jokikunnalla on pelattu golfia vuodesta 2005. Kenttä rakennettiin viimeisen kenttäbuumin lopulla. Rakentaminen rahoitettiin lainarahalla. Lisäksi rakennuskustannuksia katettiin osakemyynnillä saaduilla tuloilla. Osakkeita myytiin kentän valmistumisvaiheessa lähes viisisataa (ja myöhemmin suunnatussa osakeannissa vielä muutama sata lisää). Aivan alusta lähtien mukana oli myös muutama sijoittajaosakas, joilla taisi olla joltain asiantuntijalta saatu ohje sijoittaa golfkenttää hyvien voittojen toivossa. Toisin kuitenkin kävi. Golfliiton liittokokous päätti, että aikaisempi jäsenyyden ja osakkeenomistamisen sidonta päätettiin poistaa. Päätös tehtiin liittokokouksessa varmaankin suuren innostuksen vallassa ajatellen, että tällä tavalla golfin pariin saataisiin paljon lisää pelaajia. Niin on ehkä käynytkin, mutta samalla kävi niin, että golf-osakkeiden kysyntä katosi kokonaan. Enää ei osake ollutkaan pelaamisen edellytys. Valittavaksi jäi hankkiako osake ja sitoutua vastikkeeseen tai vuokrata osake vuodeksi kerrallaan vai ostaako greenfee kierros kerrallaan. Kysynnän kadotessa osakkeiden arvot romahtivat.

Lainataakka ja K-linjan toimet

Hillsidessä tämä koitteli etenkin sijoittajaosakkaita, jotka eivät enää löytäneekään osakkeilleen ostajia eikä enää oikein vuokraajiakaan. Samaan aikaan rahoituslaitos nosti kenttäyhtiön lainojen marginaalit, vaikka viitekorot lähestyivät nollaa ja painuivat myöhemmin sen alapuolellekin. Kriittinen hetki Hillsidegolf Oy:n kannalta oli lainasopimuksen uudelleenjärjestelyn hetki, jolloin on ajankohtaista sopia pankin kanssa lainasaldon lyhentämissuunnitelmasta sopiminen. Perustamisvaiheessa laina oli sovittu niin, että sen ehdot tarkistetaan tietyn ajan kuluttua. Pankki asetti tiukat ehdot, joihin yhtiökokouksen enemmistä ei halunnut suostua. Keskeinen asema tässä päätöksenteossa oli perustajaosakkaiden suurilla äänimäärillä. Taisi mukaan olla värvättynä myös ärhäköitä puhemiehiä, joita ei sen koommin ole liiemmin kentällä nähty. Yhtiön hallitus totesi tämän päätöksen olevan selkeä epäluottamuslause toiminnalleen. Toimitusjohtaja ilmoitti eroavansa välittömästi eikä hallitus enää ollut käytettävissä. Niinpä rahoitusjärjestelyn kaatamisen puuhamiehet nimittivät yhtiökokouksessa uuden hallituksen. Ja jälki oli sen mukaista. Konkurssihakemus jätettiin tuon hallituksen ensimmäisen toimintavuoden lopussa. Sitä ennen todella harvoin klubilla havaittu uusi toimitusjohtaja oli ehtinyt saavuttaa maineen suurena tuntemattomana – niin harvoin hänestä oli saatu varmoja havaintoja Hillsidessä.

HillyBilly pelastaa pelit

Konkurssin koittaessa meillä pelaajilla oli edessä suuri huoli siitä, miten kotikentällemme nyt käy. Kenttää hallinnoi konkurssipesä, jolla ei näyttänyt juurikaan olevan osaamista golfkentän pyörittämisestä. Kaikeksi onneksi HillyBilly sai sovittua kentän operoinnista alkavalle kaudelle. Siitä olemme ikuisesti kiitollisia niin Hillylle kuin Billyllekin. Pelasimme Jyssy ja Lassin suuren Hillsideen sitoutumisen armoittamina kaksi kautta hyväkuntoisella kentällä. Iku kenttämestarina piti kentästä hyvää huolta ja vuosikausia kenttää hoitanut henkilökunta varmisti pelaamisen hyväkuntoisilla kotikentillämme. Toimitusjohtajana Andrea toi mukanaan raikkaan tuulahduksen omalla toiminnallaan. Hienot vuodet.

Uusi alku

Syksyn koittaessa oli käsillä totuuden hetket. Konkurssipesällä taisi olla kaksikin ostajakandidaattia. Sen tarkemmin en tuota vaihetta tunne. Kentän hankki Kuusamossa kiinteistöliiketoiminnassa mainiosti menestynyt sijoittaja. Hän puolestaan neuvotteli kentän operointisopimuksen GoGolfin kanssa. Iloinen yllätys meillä pelaajille oli GoGolfin huomenlahjana antama mahdollisuus pelata kauden viimeiset viikot myös Kurkissa. Hillsidessä kentät menivät varhaisessa vaiheessa kiinni HillyBillyn operointisopimuksen päättyessä 15.10.2020.

Nyt mennään

Nyt olemme pelanneet jo viikonpäivät Ruutua ja Herttaa eli entistä Valley coursea. Kenttä on hyvässä kunnossa ja jopa yllättävänkin kuiva. Ei ole tarvetta kahluusaappaille eikä kalastushousuille, joita olen kuullut jonkun vääräleuan ehdotelleen naapurikentälle menijöille. Liekö tarpeen, en tiedä.

Kaudesta näyttää tuleva erityisen hieno. Arvelen, että Mikke pääsee avaamaan myös Padan ja Ristin melko pian – olisiko jo 15.4. vai vasta hiukan myöhemmin. Aika näyttää.

Klubin alakerrassa on tehty hieno remontti. Omat kokemukseni asiakkaan asemasta niin sähköisessä kanssakäymisessä kuin tiskilläkin asioidessa ovat olleet erinomaisen positiivisia. Meillä on aina tavoiteltu rentoa ja leppoisaa meininkiä. On hienoa, että pelaajaa vastaanottavat pätevät cädit. Tunnelma ja hyvä mieli on meistä kaikista kiinni.

X