Jokaista golfaria kiinnostaa väistämättä lipun paikka. Se muuttuu 2-3 päivän välein. Ajatuksena tässä ei ole pelkästään se, että saadaan peliin lisää mielenkiintoa. Pääsyynä on viheriön tasainen käyttö. Kun on niin, että lähes jokainen päivän pelaajista poimii pallonsa reiästä, niin väistämättä reiän ympäristö ”kuluu”. Niinpä lipun paikkaa muuttamalla saadaan viheriön käyttöä tasattua.

Kuka päättää mihin lippu sijoitetaan. Isoissa kilpailuissa lipun paikan määrittää tavallisesti päätuomari. Muutoin reiänsiirto tehtävä on kenttämestarin työlistalta jaettava homma. Hyvä perussääntö olisi, että kullakin 9 reiän kokonaisuudella olisi kolme helppoa, kolme keskivertoa ja kolme vaikeaa lipunpaikkaa. Joskus voi käydä myös niin, että kokenutkin pelaaja reiän paikkoja valitessaan haksahtaa ladulta ja saattaa kuvitella, että vaikeat lipunpaikat kaikilla väylillä olisi pelaajille mieleen. Pienellä pohdinnalla oivaltaa, että niin ei asian laita ole. Tiedän, että palkkioksi ylivaikeita paikoista saattaa olla muutaman viikon toisenlaiset tehtävät.

Tänään pelasimme erinomaisille lipuille. Oli mukana muutama aika kimuranttikin, mutta kaikki olivat erittäin hyvin pelattavissa. Hieno juttu.

Kentät ovat muutoinkin erinomaisessa kunnossa. Osuin tapaamaan kenttämestarimme Miken, jonka huolena juuri nyt on kertomansa mukaan se, että miten kentänhoito pysyy mukana ruohon kasvun tahdissa. Tänään ainakin oltiin vielä hyvin tasapainossa. Kiitokset kaikille kentän hoitoon osallistuville – osa kiitoksista siis myös mielle pelaajille. Erityisesti heille, jotka hoksaavat paikata divotit (lyönnissä irronneet ruohokakkarat takaisin lyönnin jättämää jälkeä paikkaamaan) ja myös heille, jotka muistavat korjata pallon iskemät viheriöiltä. Peliseuranani tänään ollut Aleksi tiivisti iskemien paikkaamisen erinomaiseksi yleisohjeeksi: ”Kun paikka jokaisella viheriöllä kaksi iskemään, niin väistämättä viheriöt pysyvät hyvässä kunnossa .”

X