Golfarin unelma on päivä, jona osumat palloon ovat puhtoisia. Lyönnit menevät sinne, minne yritettiin. Lyhyet nostot – chipit ja pitchit – eivät duffaa eivätkö osu pallon kylkeen. Driveri toimii moitteettomasti ja pallo loittonee tiiltä tarmokkaasti. Viheriöiden lukeminen on moitteetonta ja putit eivät kiepahda reiän reunalta vaan osuvat väistämättä kohdalleen.

No mitä tästä seuraa – tavallisesti se, että joko kello tai jokin muu asia herättää sinut. Oma kokemukseni on sellainen, että tavallisesti jokin pelin osa-alueista on hiukan kallellaan. Voi olla, että kerran kesässä tulee ehjä kierros – voi olla ettei tulekaan.

Golfin viehätys lienee erityisesti siinä, että peli on sen verran herkkää, että backswingin aikana hyvä lyönti voi muuttua keskinkertaiseksi tai joksikin muuksi. Jos kaikki sujuisi kuin haaveissa, epäilen että golfia ei viitsi pelata kuin pari vuosikymmentä. Sitten siihen voisi kyllästyä – mene ja tiedä.

Eilen Hillillä pelattiin perinteinen Jaakon Kivi. Kyseessä oli ko. kilvan 18 vuosi. Pari vuotta vielä ja vuorossa on 20-vuotis juhlakilpailu. Asiaan kuuluvasti champiooniksi pääsi Jaakko I mainiolla tuloksella 41 bp. Se oli kaikkien aikojen paras voittotulos.

Kenttämme ovat mainiossa vireessä. Suuret kiitokset kenttähenkilöstölle, joka on tarmokkaasti pitänyt huolta kenttien kunnosta. Kuivuus värjää paikoitellen ruohoa keltaiseksi. Perus oppi on se, että kuivuus ei ole nurmelle kohtalokasta – liika märkyys olisi. Kun vettä taas pilvipalveluista kentälle toimitetaan, väri palaa vihreäksi. Samalla parhaillaan tarjolla olevat mahtavat rullit – pallon vieriminen maahan tulon jälkeen – jäävät vähemmälle. Eilen pääsin itsekin nauttimaan pallon pompuista niin, että Hillin 9:llä kakkoslyönti lähti kainaloon 150 metrin päästä. Onneksi pallo ei päätynyt viheriön vieressä olevaan pöheikköön. Bogihan siitä tuli yhden kehnomman chipin siivittämänä.

Muistutan vielä siitä, että GOGOLFin ansiokkaassa asiakaslehdessä, joka on saatavilla mm. hyvin varustetuista lehtipisteistä, on sivulla 69 tarjous, jonka mukaan arkisen ennen klo 17:sta vierailijan greenfee on 29 euroa. Nyt on mainio hetki tuoda vieraita kentälle. Mainostan samalla myös ravintolan gourmet tason annoksia. Erinomaisen maittavia annoksia.

PS
Valleyn puolen pitkän heinän alueita on jonkun verran supistettu – vielä taitaa olla siimaleikkurille saalista odottamassakin. Runsaasti on kuulemma löytynyt palloja ensimmäisiltä metreiltä pitkä heinän puolelta.

X