Pelaan mielelläni golfia. Kaksi keskeisintä tekijää ovat liikunta ja pelin ominaisuuksista se, että asiaan on keskityttävä niin, etteivät muut asiat pyöri mielessä. Kuormitus kasetissa onkin pelin aikana korkealla, kun on mietittävä tärkeitä asioita kuten, miten pallo makaa ja millaisella lyönnillä tästä olisi parhaat mahdollisuudet jatkaa tai yhtälailla viheriöllä sitä, miten pallo mahtaa suurimmalla todennäköisyydellä päätyä reikään. Nämä aatteet toimivat samalla siivoajina ja lepuuttavat ajattelua esimerkiksi joskus kovinkin kiintoisista työasiaoista. Aivot ovat työssä, mutta levossa arjen työstä. Mieli virkistyy. Hyvä niin.

Entäpä liikunta. Golfkierros on runsaat 10 000 askelta – arviolta 2500 – 3000 niistä syntyy tepastelusta viheriöllä ja tiipaikoilla. Loppu on matkavaihteella liikkumista pallon perässä. Suorite täyttää hyvin terveyden kannalta hyödyllisen askelmäärään. Kansanterveys kohenee ja omakin terveys siinä ohessa.

**

Jonkin verran syksynmerkkejä on jo ilmassa, vaikka elokuuta vielä eletään. Viime viikolla satoi pihamittarini mukaan keskiviikon aikana 105 mm. Tuo vastaa keskimääräistä 1,5 kuukauden sadantaa. Niinpä monet kentät laittoivat golfautot käyttökieltoon. Vaikka autojen käyttö ei olisikaan kiellettyä, niin valistunut golfari ajelee näissä olosuhteissa valiten reittinsä niin, että pehmeille paikoille ei ajeta ollenkaan. Sopivat reitit kulkevat usein huoltoteitä ja raffin reunoja pitkin. Kun pallon sijainti on selvillä, ei autoa ajetakaan väylälle vaan sinne astellaan mailan (mailojen) kanssa. Näin väylien kunto pysyy parempana ja kun kenttä taas kuivuu, niin auton jälkiä ei jouduta väyliltä korjailemaan.

X