Greencard
Hankin keväälle pelioikeuden, johon sisältyy pelaaminen niin Hillsissä kuin Kurkissakin. Kurk on vanha tuttu vuosien takaa. Itse asiassa oma greencardini on Kurkista 1990. Prot, jotka silloin oppia jakoivat, olivat David Brumpton ja Nigel Miller. Hienoja herroja molemmat.

Itse olin Davidin opissa. Tunteja kertyi ehkä kymmenkunta ennen greencardkoetta. Daven systeemin oli rakennettu niin, että ensin lämmiteltiin parikymmentä palloa joko ysillä tai seiskalla ja sen jälkeen viitosen kautta rauta kolmoseen. Ideana oli se, että kolmonen näyttää selvimmin sen, mitä pitää muuttaa, jotta pallo lähtisi taipalelle toivotulla tavalla. Hauskaa oli ja välillä hassuakin. Tarmokas toppi pompautti pallon ilmaan ja tuhannen moisella kierteellä oppilaan jalkojen välistä selän taakse. Hmm. Mr Brumpton oli tikahtua leveään hymyynsä.
Jotain kuitenkin myös opittiin. Siihen aikaan greencardkoeessa pelattiin rangea kiertänyt neljän par kolmosen kenttä ja tulos sai olla enintään 2*par. Ensimmäisellä tiillä muistan saaneeni kaksi mulligania, kun lyönnit lähtivät vahvasti kainaloon ja päätyivät vasemmalle metsään.

Kortti saatiin käteen, kun sääntökoe oli läpäisty. Siihen aikaan sääntökoe koostui 15 kysymyksestä ja sääntökirja sai olla mukana kokeessa. Kovin vakavaa ei kokeen tarkastaminen ollut, kunhan pelaajalla oli edes kohtuullinen käsitys siitä, miten sääntöjä käytetään. Teittisen sääntöjen tulkinnan tietotoimistoa ei siihen aikaan ollut vielä tarjolla.

Eclectic myös Kurkin kentille
Kun nyt on niin, että PLAY pelioikeudella pääsee pelaamaan niin Hillsin 36 reikää kuin Kurkin 27, niin bonukseksi eclecticin kisaajille viritin myös Kurkiin eclectic-seurannan. Tulosten syöttölinkki sekä tilanne löytyvät molemmat Hills Eclectic sivulta ”Seura” valikon kautta.

X